Dineren langs UNESCO werelderfgoed!

Fort Everdingen

Geniet van een heerlijke avond uit!


Vanaf 2 september

SterkWater slaat zijn kampement op bij Fort Everdingen! Geniet van een diner aan de voet van dit bijzondere torenfort met bijpassend bier of wijn. Beleef de verhalen en ontdek de geschiedenis van dit UNESCO werelderfgoed uit 1841. Proef de op het fort gebrouwen speciaalbieren van Duits&Lauret of geniet van een goed glas wijn. Wil je nog iets langer genieten? Dan kun je zelfs blijven slapen op onze camping!


Bekijk data en tickets
Een impressie van de sfeer

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner
Bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Everdingen.
Volledig drankarrangement
We hebben heerlijke wijnen, bieren en mocktails geselecteerd bij het menu. Geniet van een arrangement dat bij jou past.
Fantastische locatie
Een echte avond uit op Fort Everdingen. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van dit bijzondere UNESCO werelderfgoed!
Live muziek
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de praktische informatie?

Alle praktische informatie die je moet weten voor aanvang vind je in deze email.

Heb je de praktische informatie niet ontvangen maar wel een bevestiging van betaling? Dan sta je gewoon goed in het systeem en verwachten we je. Je kunt bovenstaande weblink gebruiken om de praktische informatie te bekijken.

 

 

Wat kan ik verwachten van deze editie?

Samen ontdekken we het unieke Fort bij Everdingen onder de rook van Utrecht. We wandelen over het terrein, delen verhalen over de bijzondere geschiedenis van dit fort, genieten van lekkere hapjes en drankjes en komen uiteindelijk aan op de plek van het diner. Daar, aan de voet van het fort, serveren we een heerlijk diner. Geniet in verschillende gangen van lokale ingredienten en gerechten die speciaal ontworpen zijn op de verhalen van Fort Everdingen. In een van de genieloodsen op het terrein, direct naast het torenfort, worden de lekkerste blond, amber en porter bieren gebrouwen. Brouwerij Duits & Lauret brouwt zelfs een heerlijk champagnebier. Natuurlijk kun je tijdens dit diner genieten van deze biertjes. Liever een wijntje? We serveren passende wijn, bier en non-alcoholische drankjes. Wil je nog iets langer genieten? Dan kun je zelfs blijven slapen op de naastgelegen camping! Meer informatie daarover vind je hier.

Hoe gaan jullie om met het coronavirus?

Omdat wij elke editie speciaal voor de gelegenheid opzetten, hebben we veel mogelijkheden om corona-proof in te richten. Van binnenkomst tot aan het dessert zorgen we voor een veilige setting, terwijl jij heerlijk geniet. De tafels zijn daarbij zo opgesteld dat je gemakkelijk 1,5 meter afstand kan houden.

Als blijkt dat edities die gepland staan volgens het openingsplan van de overheid vanwege corona onverhoopt toch niet door kunnen gaan, stellen we uiteraard weer een ticketregeling op. Lees hier meer over de ‘Bewaar je ticket, geniet later..‘ regeling van bijna alle culturele instellingen in Nederland.

Wat is SterkWater?

In het hart van het land, over een lengte van 85 kilometer, ligt het grootste geheim van Nederland. De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze linie vormde de verdediging van de randstad tegen vijanden uit het zuiden en oosten. Deze adembenemende verdedigingslinie vormt de locatie van pop-up restaurant SterkWater.

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier.

Benieuwd naar onze andere edities?

stuur mij een bericht bij een nieuwe editie!

Melding

We staan er klaar voor. Met spannende menu's, fantastische verhalen en popelend om jullie mee de prachtige forten op te nemen. Maar… we moeten nog even geduld hebben. We werken hard om je binnenkort weer te kunnen verrassen met nieuwe en/of oude edities. De komende tijd ontwikkelen we onze concepten verder. Om het nog gaver te maken en te zorgen dat we ook in coronatijden veilig en gezond een fantastische editie kunnen beleven.

Mocht je een ticket hebben gekocht dan heb je daarover van ons mail gehad. SterkWater sluit zich aan bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijft je ticket voor SterkWater geldig voor volgende edities van SterkWater en van ons andere concept De Maaltuin. Op welke locatie je maar wilt.