fbpx

Datum

Deze editie is afgelopen!

Fort Rijnauwen

Bezoek ons op Fort bij Abcoude vanaf maart 2023!

Deel deze editie

Deze editie is inmiddels afgelopen. Geen paniek: volgend jaar zijn we gewoon weer terug met kersverse SterkWater edities, onder andere op Fort bij Abcoude en het imposante Muiderslot. Nog even nagenieten van Rijnauwen? Lees het hier... Vanachter het - normaliter - gesloten hekwerk zie je een klein stukje van dit geheimzinnige fort liggen. Met bijna 32 hectare aan prachtig natuurgebied is Rijnauwen weliswaar een populair wandelgebied, maar het fort is voor de meesten een nog onbezochte parel.
Fort Rijnauwen is namelijk niet zomaar te betreden. Speciaal voor ons opent zij slechts enkele weken haar deuren. Het imposante fort werd zo mooi en zorgvuldig gebouwd, dat Koning Willem III bevriende koningshuizen en hoge militairen graag meenam naar het fort om te pronken. Samen met Ruigenhoek, Voordorp, Hoofddijk, Vechten en het hemeltje vormden ze een forten kring voor de bescherming van de stad Utrecht.

Impressie van de sfeer

Bezoek Fort bij Abcoude!

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner

Een heerlijk, bijzonder 5-gangen diner: bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Rijnauwen.

Volledig drankarrangement inbegrepen

Inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. 

Fantastische locatie

Een echte avond uit op Fort Rijnauwen. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van dit bijzondere UNESCO werelderfgoed!

Live muziek

We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Wat kan ik verwachten van deze avond?

We ontvangen je rond 18u00 met een heerlijk welkomstdrankje, waarna je over het terrein kan struinen. Om je heen vind je prachtige natuur en bijzondere geschiedenis. Met behulp van onze podcasts en creatieve belevingen leer je de verhalen van deze bijzondere plek beter kennen. Na een heerlijke avondwandeling neem je plaats aan tafel in het fort. Daar geniet van je van een heerlijk diner, waarbij elk gerecht geïnspireerd is op de verhalen van Rijnauwen en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met het bijpassende drankarrangement proef je heerlijke wijnen en voor de liefhebber is er bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije mocktail. Aan het einde van de avond wandel je richting huis. Een heerlijke avond uit!

Is deze locatie toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?

Let op: Deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. We ontvangen je in dat geval graag op één van onze andere locaties.

Veelgestelde vragen

Zit ik samen met mijn gezelschap aan een eigen tafel of dineren we aan lange tafels?

Tijdens deze editie zitten jij en je gezelschap aan een eigen tafel.

Kan ik reserveren voor een groep?

​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@sterkwater.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

SterkWater is er maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@sterkwater.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’ op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen.

Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Binnenkort bij Sterkwater

Melding

We staan er klaar voor. Met spannende menu's, fantastische verhalen en popelend om jullie mee de prachtige forten op te nemen. Maar… we moeten nog even geduld hebben. We werken hard om je binnenkort weer te kunnen verrassen met nieuwe en/of oude edities. De komende tijd ontwikkelen we onze concepten verder. Om het nog gaver te maken en te zorgen dat we ook in coronatijden veilig en gezond een fantastische editie kunnen beleven.

Mocht je een ticket hebben gekocht dan heb je daarover van ons mail gehad. SterkWater sluit zich aan bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijft je ticket voor SterkWater geldig voor volgende edities van SterkWater en van ons andere concept De Maaltuin. Op welke locatie je maar wilt.