fbpx

Geniet van een zomers diner in de parel van Brabant

Fort Giessen

Deze editie is inmiddels afgelopen. Bezoek ons op Fort Rijnauwen!Het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is een echte verborgen parel, het ligt letterlijk begraven onder de natuur! Fort Giessen werd in 1879 gebouwd en diende samen met de andere forten het zuiden van Nederland verdedigen tegen dreiging uit het oosten en het zuiden. Met het prachtige Brabant als decor ontdek je het fort met één van de grootste nog intacte artillerieloodsen van Nederland. Duik de geschiedenis in van Fort Giessen en ontdek de verhalen tijdens een heerlijk diner in dit indrukwekkende fort. *Deze editie is inmiddels afgelopen. Bezoek ons op Fort Rijnauwen!*


Naar Fort Rijnauwen
Hoe ziet dat er uit?

We reizen door naar Fort Rijnauwen

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner
Een heerlijk menu, speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Giessen.
Volledig drankarrangement inbegrepen
Inbegrepen zit een wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. Natuurlijk hebben we ook een lekker biertje als je daar zin in hebt.
Fantastische locatie
Een echte avond uit op Fort Giessen. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van deze echte Brabantse Parel!
Live muziek & beleving
We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond aanvullen met sfeervolle muziek.

Informatie

Wat kan ik verwachten van de avond?

We ontvangen je rond 18u00 met een heerlijk welkomstdrankje, waarna je langs het fort kan struinen. Om je heen vind je prachtige natuur en bijzondere geschiedenis. Met een pontje ga je het water over, in de kazematten ontdek je een groot kanon en in het fort duik je in het leven op het fort. Met behulp van onze podcasts en creatieve belevingen leer je de verhalen van dit belangrijke stuk Brabantse geschiedenis kennen. Na een lekkere avondwandeling neem je plaats aan tafel op het fort. Daar geniet van je van een heerlijk diner, waarbij elk gerecht geïnspireerd is op de verhalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bereid met zoveel mogelijk ingrediënten uit de lokale regio. Met het bijpassende drankarrangement proef je heerlijke wijnen en voor de liefhebber is er bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije mocktail. Aan het einde van de avond wandel je naar de uitgang. Een heerlijke avond uit!

Wat is SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier.

Praktische informatie

Praktische informatie voor dit event krijg je 10 dagen voor de door jou gekozen dag in je inbox. Je vind deze informatie ook via deze link.

stuur mij een bericht bij een nieuwe editie!

Melding

We staan er klaar voor. Met spannende menu's, fantastische verhalen en popelend om jullie mee de prachtige forten op te nemen. Maar… we moeten nog even geduld hebben. We werken hard om je binnenkort weer te kunnen verrassen met nieuwe en/of oude edities. De komende tijd ontwikkelen we onze concepten verder. Om het nog gaver te maken en te zorgen dat we ook in coronatijden veilig en gezond een fantastische editie kunnen beleven.

Mocht je een ticket hebben gekocht dan heb je daarover van ons mail gehad. SterkWater sluit zich aan bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijft je ticket voor SterkWater geldig voor volgende edities van SterkWater en van ons andere concept De Maaltuin. Op welke locatie je maar wilt.