fbpx

Datum

Deze editie is afgelopen!

Fort Giessen

Bezoek ons op Fort bij Abcoude!

Deel deze editie

Deze editie is inmiddels afgelopen. Bezoek ons op Fort bij Abcoude!  Weten hoe onze editie op fort Giessen ging? Het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is een echte verborgen parel, het ligt letterlijk begraven onder de natuur! Fort Giessen werd in 1879 gebouwd en diende samen met de andere forten het zuiden van Nederland verdedigen tegen dreiging uit het oosten en het zuiden. 
Met het prachtige Brabant als decor ontdek je het fort met één van de grootste nog intacte artillerieloodsen van Nederland. Duik de geschiedenis in van Fort Giessen en ontdek de verhalen tijdens een heerlijk diner in dit indrukwekkende fort. *Deze editie is inmiddels afgelopen. Bezoek ons op Fort Rijnauwen!*

Impressie van de sfeer

Bezoek Fort bij Abcoude!

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner

Een bijzonder en heerlijk 5-gangen diner: bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Giessen.

Volledig drankarrangement inbegrepen

Inbegrepen zit een wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. 

Fantastische locatie

Een echte avond uit op Fort Giessen. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van deze echte Brabantse Parel!

Live muziek & beleving

We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond aanvullen met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Wat kan ik verwachten van de avond?

We ontvangen je rond 18u00 met een heerlijk welkomstdrankje, waarna je langs het fort kan struinen. Om je heen vind je prachtige natuur en bijzondere geschiedenis. Met een pontje ga je het water over, in de kazematten ontdek je een groot kanon en in het fort duik je in het leven op het fort. Met behulp van onze podcasts en creatieve belevingen leer je de verhalen van dit belangrijke stuk Brabantse geschiedenis kennen. Na een lekkere avondwandeling neem je plaats aan tafel op het fort. Daar geniet van je van een heerlijk diner, waarbij elk gerecht geïnspireerd is op de verhalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en bereid met zoveel mogelijk ingrediënten uit de lokale regio. Met het bijpassende drankarrangement proef je heerlijke wijnen en voor de liefhebber is er bij elk gerecht een bijpassende alcoholvrije mocktail. Aan het einde van de avond wandel je naar de uitgang. Een heerlijke avond uit!

Wat is SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier.

Veelgestelde vragen

Kan ik reserveren voor een groep?

​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@sterkwater.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

SterkWater is er maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@sterkwater.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’ op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen.

Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Binnenkort bij Sterkwater

Melding

We staan er klaar voor. Met spannende menu's, fantastische verhalen en popelend om jullie mee de prachtige forten op te nemen. Maar… we moeten nog even geduld hebben. We werken hard om je binnenkort weer te kunnen verrassen met nieuwe en/of oude edities. De komende tijd ontwikkelen we onze concepten verder. Om het nog gaver te maken en te zorgen dat we ook in coronatijden veilig en gezond een fantastische editie kunnen beleven.

Mocht je een ticket hebben gekocht dan heb je daarover van ons mail gehad. SterkWater sluit zich aan bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijft je ticket voor SterkWater geldig voor volgende edities van SterkWater en van ons andere concept De Maaltuin. Op welke locatie je maar wilt.