fbpx

Datum

Deze editie is afgelopen!

Fort Ruigenhoek

Bezoek ons op Fort bij Abcoude!

Deel deze editie

Deze editie is voorbij! Niets missen? Bezoek ons op Fort bij Abcoude vanaf maart 2023! Nog even terugblikken op onze editie op Fort Ruigenhoek...?  
Ervaar de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ontdek meer over de Kringenwet, de invloed van water & vuur, en de prachtige flora en fauna rondom het fort! Met wie kom jij?

Een impressie van de sfeer

Bezoek Fort bij Abcoude!

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner

Een bijzonder en heerlijk 5-gangen diner: bereid met liefde en speciaal ontworpen op basis van de verhalen van Fort Ruigenhoek.

Volledig drankarrangement

We hebben heerlijke wijnen, bieren en mocktails geselecteerd bij het menu. Geniet van een arrangement dat bij jou past.

Fantastische locatie

Een echte avond uit op Fort Ruigenhoek. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van dit bijzondere UNESCO werelderfgoed!

Live muziek

We hebben iedere avond geweldige muzikanten die de avond begeleiden met sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Wat kan ik verwachten van deze editie?

We ontvangen je graag aan de poort van Fort Ruigenhoek. Daarna wandel je op eigen gelegenheid over het fort. Onderweg ontdek je de verhalen van het fort en bezoek je mooie uitzichtpunten. Na een mooie wandeling van ongeveer 30 minuten ontvangen we je in het fort, waar het diner zal starten. We nemen je mee in 5 gangen, geïnspireerd op de verhalen van het fort. Bij iedere gang serveren we een passende wijn of een heerlijk alcoholvrij drankje. Tot op het fort!

Wat is SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier. Je kent SterkWater misschien ook wel van haar zusje De Maaltuin.

Veelgestelde vragen

Kan ik reserveren voor een groep?

​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje aan: hallo@sterkwater.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

SterkWater is er maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@sterkwater.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’ op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen.

Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Binnenkort bij Sterkwater

Melding

We staan er klaar voor. Met spannende menu's, fantastische verhalen en popelend om jullie mee de prachtige forten op te nemen. Maar… we moeten nog even geduld hebben. We werken hard om je binnenkort weer te kunnen verrassen met nieuwe en/of oude edities. De komende tijd ontwikkelen we onze concepten verder. Om het nog gaver te maken en te zorgen dat we ook in coronatijden veilig en gezond een fantastische editie kunnen beleven.

Mocht je een ticket hebben gekocht dan heb je daarover van ons mail gehad. SterkWater sluit zich aan bij de ‘Bewaar je ticket, geniet later’-regeling die door de hele culturele sector gedragen wordt. Hierdoor blijft je ticket voor SterkWater geldig voor volgende edities van SterkWater en van ons andere concept De Maaltuin. Op welke locatie je maar wilt.