fbpx

Datum

Deze editie is afgelopen!

Deel deze editie

Deze editie is inmiddels afgelopen! Fort bij Abcoude is het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie van de stad Amsterdam. Helemaal gebouwd uit bakstenen, is het de laatste in zijn soort. Ontdek hoe Water, Mankracht, Landschap en Natuur een belangrijke rol spelen in haar verdediging.
We dineren in het oude kruitmagazijn, naast de slaapvertrekken van de soldaten. Zien we jou binnenkort op dit raadselachtige fort?  Deze editie vond in het voorjaar voor het eerst plaats en krijgt nu een verlenging van 31 augustus tot en met 24 september. In het voorjaar werd deze editie door onze gasten beoordeeld met een 8,7!

Impressie van de sfeer

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner

Een bijzonder en heerlijk 5-gangen diner: bereid met liefde en geïnspireerd op de verhalen van Fort bij Abcoude.

Volledig drankarrangement

We hebben heerlijke wijnen en mocktails geselecteerd bij het menu. Geniet van een arrangement dat bij jou past.

Fantastische locatie

Een echte avond uit op Fort Abcoude onder de rook van Amsterdam. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van dit stukje UNESCO werelderfgoed!

Live muziek & beleving

We hebben iedere avond geweldige muzikanten, die met veel plezier de avond begeleiden met gezellige en sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Waar vind ik de praktische informatie?

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons alle praktische informatie over aanvangstijden, bereikbaarheid etcetera. Niet ontvangen? Je kunt de mail ook hier lezen

Wat vonden anderen van deze editie?

“In een woord fantastisch! Mooie gerechten uit de streek, goede toelichting, buitengewoon vriendelijk personeel & mooie muziek.”

“Het eten was heerlijk, echt helemaal top! De mocktails ook, super origineel. En het personeel enorm vriendelijk!”

“Het fort was super gezellig en knus gemaakt. De kussentjes en dekentjes waren echt een goede zet!”

Veelgestelde vragen

Dineren we aan lange of aan eigen tafels?

  • Tijdens deze editie dineren we aan eigen tafels.

Kan ik reserveren voor een groep?

​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je gezellig met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje naar: hallo@sterkwater.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

SterkWater is er maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@sterkwater.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’ op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen.

Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Wat is SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier. Je kent SterkWater misschien ook wel van haar zusje De Maaltuin.

Binnenkort bij Sterkwater

UITVERKOCHT

Alle SterkWater edities zijn volledig uitverkocht. Bezoek deze zomer De Maaltuin!

Trek in een bijzonder uitje? Ons zusje De Maaltuin reist langs prachtige erfgoed locaties.

Reserveer nu je plekje!