fbpx

Datum

5 mei - 27 mei 2023

Deel deze editie

De lente editie van SterkWater op Fort bij Spijkerboor is voorbij! Bezoek ons vanaf 31 augustus op Fort bij Abcoude, de laatste editie van SterkWater in 2023!
Nog even nagenieten van de editie op Fort bij Spijkerboor? Lees hier hoe dat er aan toeging... Fort bij Spijkerboor is het grootste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam. Gebouwd in 1913, en nu in beheer van Natuurmonumenten, stond het op één van de zwakkere plekken van de verdedigingslinie. Daarom werd zij groter en sterker gebouwd dan de andere forten. Kort na het begin van de tweede wereld oorlog werd Spijkerboor in gereedheid gebracht. Het gigantische fort ligt erbij alsof de soldaten gisteren vertrokken. De slaapvertrekken, de wasruimte, de legerkeuken met enorme kookketels en het privé toilet voor officieren zijn nog steeds aanwezig, evenals het indrukwekkende kanon op het dak. Tralies voor de ramen, heuse celdeuren en bijzondere muurtekeningen herinneren ons aan de periode dat het fort als gevangenis fungeerde. Zien we jou binnenkort op dit raadselachtige fort?

Impressie van de sfeer

data en tickets

Waar ga ik van genieten?

5-gangen diner

Een bijzonder en heerlijk 5-gangen diner: bereid met liefde en geïnspireerd op de verhalen van Fort bij Spijkerboor.

Volledig drankarrangement

We hebben heerlijke wijnen en mocktails geselecteerd bij het menu. Geniet van een arrangement dat bij jou past.

Fantastische locatie

Een echte avond uit op Fort bij Spijkerboor, onderdeel van De Stelling van Amsterdam. Wandel met ons mee en ontdek de verhalen van dit stukje UNESCO werelderfgoed!

Live muziek & beleving

We hebben iedere avond geweldige muzikanten, die met veel plezier de avond begeleiden met gezellige en sfeervolle muziek.

Proef de sfeer

Informatie

Hoe laat begint het en andere praktische informatie

10 dagen voor aanvang ontvang je van ons alle praktische informatie over aanvangstijden, bereikbaarheid etcetera. Niet ontvangen? Je kunt de mail ook hier lezen

Wat is SterkWater?

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt. Kenmerkend zijn de lange eettafels met plaats voor iedereen, de intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Op allerlei locaties langs de linie slaan we kampement op. Speciaal voor pop-up restaurant SterkWater worden deze plekken geopend. We dekken de tafels en laten je deze schitterende plekken beleven. Op forten, kastelen, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je de linie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst. Proef de speciale gerechten die een link hebben met het verdedigingswerk en beleef de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op een bijzondere manier. Je kent SterkWater misschien ook wel van haar zusje De Maaltuin.

Veelgestelde vragen

Kan ik reserveren voor een groep?

​Via de ticketsite kan voor maximaal 10 gasten tegelijk een ticket worden gekocht. Wil je gezellig met een grotere groep komen? Stuur dan een mailtje naar: hallo@sterkwater.nl

Waarom betaal ik vooraf?​

SterkWater is er maar paar weken op een locatie en daarmee intensief om neer te zetten. We merken dat als gasten vooraf betalen, nagenoeg iedereen ook daadwerkelijk aanschuift.

Wat is het menu?

We serveren voor iedereen hetzelfde menu. Mocht je dieetwensen of allergieën hebben dan kan je die bij het bestellen van de tickets invullen bij ‘extra informatie’. Mocht je later nog iets willen wijzigen, mail dan naar: hallo@sterkwater.nl

Kan ik vegetarisch of veganistisch eten?

Bij het maken van de reservering krijg je de mogelijkheid om ‘extra informatie’ op te geven. Als je daar aangeeft dat je graag vegetarisch wilt eten houdt de keuken daar rekening mee. Vegan is helaas niet mogelijk.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

10 dagen voor aanvang versturen we iedereen een mail met praktische info. Daarin staat de laatste informatie. En ook wat de beste manier is om er te komen. Onze voorkeur gaat sowieso uit naar de fiets of het OV!

Ik heb de praktische informatiemail niet gekregen.

Heb je wel een bevestiging van je bestelling gehad? In dat geval sta je op de gastenlijst en kijken we uit naar je komst. Je kunt de praktische informatiemail vanaf 10 dagen voor aanvang vinden onderaan de pagina van de door jouw gekozen editie onder het kopje ‘informatie’.

Wat als het slecht weer is?

We zorgen op elke locatie voor beschutting zodat je ook bij slecht weer onbekommerd kan genieten. Als het echt stormt schuiven we de avond door naar een later moment. We informeren je hier – alleen indien de avond doorschuift – uiterlijk om 16.00 over op de dag van het diner.

Mag ik mijn hond meenemen?

Helaas kunnen wij honden niet toelaten tijdens onze edities. Dit heeft te maken met de regels van de locaties, die wij volgen. Ook willen wij graag onze gasten kunnen verzekeren van een allergie vrije avond. Hulphonden zijn uiteraard welkom. Graag horen wij dit vooraf, zodat we de juiste maatregelen kunnen treffen.

Met wie werken jullie samen?

Wij kiezen onze partners zo bewust mogelijk. Onze uitgangspunten zijn: duurzaam, sociaal, lokaal en verhaal. Een combinatie of alle vier deze uitgangspunten tref je bij onze partners. Binnenkort staan ze op onze partner-pagina met het achtergrondverhaal.

Binnenkort bij Sterkwater

SterkWater is uitverkocht!

Alle SterkWater edities voor het voorjaar zijn volledig uitverkocht. Bezoek deze zomer De Maaltuin!

De lente edities van SterkWater zijn volledig uitverkocht! Net te laat met kaartjes kopen? Ons zusje De Maaltuin is de hele zomer nog op fantastische erfgoed locaties te vinden. Reserveer nu je plekje! Wij werken ondertussen hard door aan nieuwe SterkWater edities, die je binnenkort hier kunt vinden. Houdt onze socials en nieuwsbrief in de gaten!