fbpx

De keuken van SterkWater

 

De keuken van SterkWater

De unieke locaties van SterkWater zitten bomvol geschiedenis en bijzondere verhalen. We duiken in deze verhalen, altijd hongerig naar bijzondere gebeurtenissen, legendes, flora en fauna. Dan duikt onze chef Paul wekenlang de keuken in om te experimenteren met ingrediënten, ideeën, smaken en producten uit de omgeving van de locatie. Zo zie je de verhalen én ingrediënten uit de omgeving van het fort terug op je bord.

Een bord vol verhalen

Onze nieuwe chef Paul

Vanaf eind 2021 hebben we een nieuwe chefkok! Paul Oldenmenger werkte jarenlang in diverse (sterren)zaken. Nu maakt hij vol liefde de menu’s voor SterkWater. Zijn eerste editie maakte Paul een menu geïnspireerd op de vlierstruik. Deze veelzijdige struik groeit overal op en rond Fort Ruigenhoek. In het voorjaar pluk je de bloesems waar je siroop en azijn van kan maken. We verwerkten de vlierazijn in het voorgerecht met koolrabi, en de vliersiroop gebruikten we in het dessert: panna cotta met frambozen. Van de onrijpe vlierbesjes kun je kappertjes maken; deze vond je in het tussengerecht met snoekbaars en een Hollandse antiboise. Aan het eind van de zomer zijn de bessen rijp: perfect voor sap! Het sap zat door de saus bij het hoofdgerecht, een heerlijke varkenswang.

De keuken van SterkWater is altijd..

Een heerlijk 5-gangen menu
Geïnspireerd op de verhalen van unieke locaties. Bereid met ingrediënten uit de omgeving.
Bereid met liefde op locatie
De Maaltuin kookt op locatie. In forten, kassen en kastelen. Waar het kan plukken we middags de ingrediënten uit de tuin. Zo vind je ze 's avonds terug op je bord.
Een geheim menu met oog voor iedereen
Het menu blijft altijd geheim, maar bij het bestellen kun je eventuele allergieën of dieetwensen opgeven. Zo wordt het voor iedereen een heerlijke avond!
Heerlijke wijnen én mocktails
Bij elke gang geniet je van heerlijke wijnen, bieren en/of mocktails (cocktails zonder alcohol). Het drankarrangement, tafelwater en koffie/thee zijn inbegrepen bij je ticket.
Ontdek onze partners

Video volgt!

Praktische informatie

Wat is inbegrepen bij mijn ticket?

Een heerlijk vijfgangen diner en bij elke gang geniet je van heerlijke wijnen, bieren en/of mocktails. Het drankarrangement, tafelwater en koffie/thee zijn allemaal inbegrepen bij je ticket.

Kan ik dieetwensen en of allergieen doorgeven?

Jazeker! Het menu blijft altijd geheim, maar bij het bestellen kun je direct aangeven welke allergieën of dieetwensen we rekening mee moeten houden. Zo wordt het voor iedereen een heerlijke avond!

Welke dieetwensen en/of allergieen kunnen jullie rekening mee houden?

De volgende uitzonderingen kunnen we in ieder geval verzorgen:

  • Vegetarisch
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Geen vis
  • Glutenarm
  • Lactosevrij

Staat jouw allergie er niet tussen? Neem dan vóór het bestellen contact met ons op. Omdat we op locatie koken met een vast menu kunnen we niet altijd aan alle dieetwensen voldoen.

Let op: we bereiden jouw gerechten met zorg op locatie. We kunnen niet uitsluiten dat sommige gerechten sporen van allergenen bevatten.

Vergeten je dieetwensen of allergieën door te geven bij het bestellen? Doe dit dan uiterlijk 3 dagen van te voren via e-mail op hallo@demaaltuin.nl

Hoe is het menu opgebouwd?

In vijf gangen nemen we je mee in de verhalen van iedere locatie. We koken graag met groente van het seizoen. Aangevuld met een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Onze ingrediënten halen we zoveel mogelijk van dichtbij de locatie. Zo ontdekken we iedere keer weer fantastische lokale en ambachtelijke producten.

Kan ik ook alcoholvrij drinken?

Jazeker! Naast heerlijke wijnen selecteert onze sommelier ook fantastische mocktails bij ieder gerecht. Zo geniet je van heerlijke en bijpassende smaakcombinaties. Toch ook benieuwd naar de wijn? Uiteraard kun je ook kiezen voor halve glazen wijn of een wijn bij een specifiek gerecht.

Kom je binnenkort proeven?

stuur mij een bericht bij een nieuwe editie!

SterkWater is uitverkocht!

Alle SterkWater edities voor het voorjaar zijn volledig uitverkocht. Bezoek deze zomer De Maaltuin!

De lente edities van SterkWater zijn volledig uitverkocht! Net te laat met kaartjes kopen? Ons zusje De Maaltuin is de hele zomer nog op fantastische erfgoed locaties te vinden. Reserveer nu je plekje! Wij werken ondertussen hard door aan nieuwe SterkWater edities, die je binnenkort hier kunt vinden. Houdt onze socials en nieuwsbrief in de gaten!